"Tack för allt under min studietid hos er, ni är verkligen snabba och effektiva."  så säger Susanne, en av våra elever.

Läs mer om vad våra elever säger om oss ►​

Nyhetsnotiser från Institute af Lärande

Västerås Vallby


Xenter i Tumba. Institute af Lärande samarbetar med Xenter i Tumba och öppnar distansskola för undersköterskeutbildning,
 Läs om Xenter --> 
 ( 2018-12-15)

Gasellföretag 2018. Dagens Industri uppmärksammar varje år de företag som växer och anställer fler medarbetarer och har en sund ekonnomi. Institute af Lärande uppfyller 2018 kriterierna för DI Gasell och fick diplom på en galakväll för Gasellföretag i Stockholms konserthus.
Läs om DI Gsell -> 
( 2018-12-04)

Läs Unikums intervju med vår lärare Susanna Adel Widlert ----->

( 2018-12-01)

Återigen toppresultat för Institute af Lärande
Kommunerna i Stockholms län gör varje år en gemensam enkätundersökningen som går ut till samtliga komvux elever i länet.
Institute af Lärande får varje år toppresultat. Undersökningen omfattde 2018 samtliga 46 skolor med vuxenutbildning i Stockholms län. 12,000 komvux-elever i Stockholms län  svarade på på hur de upplever sin skola.

För Institute av lärande såg svaren ut så här:

  • 96% av eleverna säger Jag får den hjälp som jag behöver.
  • 92% anger att Mina lärare gör så att jag vill lära mig mer.
  • 94 % uppger att de kan rekommendera skolan. 
Masoud Zadeh som är utbildningschef säger att bästa resultat i kombination med en svarsfrekevans på 89% gör att vi har tillförlitliga svar.
Vi har valt en arbetsmodell där vi hela tiden följer varje elevs kunskapsutveckling och det framgår av svaren 96% uppger att de har en individuell studieplan.  Peter Sedel som är veksamhetschef säger att elverna  rekomenderar våra skolor i Nacka/Värmdö och Solna för att vi är flexibla. De kan växla mellan distans och klassrumsundervisning och därmed kan de kombinera arbete med studier.
(2018-06-20)Botkyrka, Huddinge, Nykvar, Salem  och Södertälje auktoriser Institute af Lärande.  Första kurstarten i augusti 2018. (2018-03-15)

I Nacka har vi haft studiebesök ändra från Japan. Det var japanska hemtjänstföreningen som var intresserade av hur vid utbildar personal till hemtjänsten.(2018-01-15)
'
Sundbyberg auktoriser
Institute af Lärande. Från 30 december kan du som bor i Sundbyberg  söka till Institute af Lärandes utbildning till undersköterska. Kursstart blir i mitten på mars. Läs om Sundbybergs vuxenutbildning ► . Här
söker du utbildningen ►
(2017-12-18)

Politiker från social- och arbetsmarknadsnämnden i Sundbyberg besöker vår skola i Fisksätra för att ta del av hur vi arbetar med vuxenutbildning för att uppnå goda resultat. /2017-12-14)


DUA-dagen 2017. Delegationen för unga och nyanlända till arbete arbetar på  regeringens uppdrag. Institute af Läraden var inbjudna att medverka på 2017-års DUA dag. Då vi berättade hur vi arbetar i Nacka kommun med att få unga och nyanlända i arbete.Läs mer om DUA ►. Se vår presentation ► (2017-11-20))

Västerås stad förlänger avtalet med Institute af Lärande. Avtalet med Institute af Lärande gäller kommunal vuxenutbildning till undersköterska.  I Västerås har man ett kundvalssystem där den sökande väljer i vilken skola man vill studera. Under de år vi haft skola i Västerås har vi blivit den skola som de flesta väljer. Därför är det extra roligt att avtalet förlängs, säger Peter Sedell som är verksamhetschef på Institute af Lärande. (2017-10-09)

Hallstahammar förlänger avtalet med Institute af Lärande. Kommunens avtal med Institute af Lärande gäller vuxenutbildning till undersköterska. Hallstahammar har ej ett kundvalssystem. Kommunen har avtal med flera skolor och kommunen bestämmer vilken skola som ska genomföra undervisningen.  (2017-09-21)

Toppresultat för  Institute af Lärande - 5 år i rad.
Institute af Lärande får återigen toppresultat. Undersökningen omfattar samtliga 44 skolor med vuxenutbildning i Stockholms län. 13,000 komvux-elever i Stockholms län har svart på på hur de upplever sin skola.

Verksamhetschef Peter Sedell hos Institute af Lärande sägar "det är glädjande att 94% av eleverna säger att min lärare gör så att jag vill lära mig mer. Det blir så här bra när vi har duktiga lärare som alla är behöriga vårdlärare"  
Masoud Zadeh som är utbildningschef säger att bästa resultat i kombination med en svarsfrekevans på 90% gör att vi har tillförlitliga svar.
Vi har valt en arbetsmodell där vi hela tiden följer varje elevs kunskapsutveckling och det framgår av svaren 96% uppger att de har en individuell studieplan och 92% att de har tydliga mål."  Både Masoud och Peter är stolta  över att  96% uppger att de kan rekommendera skolan. (
2017-06-21)


Institute af Lärande auktoriserade av ytterligare 8
kommuner.
Det är Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Danderyd, Valllentuna, Vaxholm och Österåker. 
(2017-03-27)

Solna Centrum. I Juli har vi första kursstart  i vår  nya skola i Solna och Sollentuna. Kan sökas från Tisdag 25 April.
(2017-03-27)

Lördagsöppet i Sickla. I Februari öppnar vi vår nya skola i Sikckla köpvarter som kommer ha undervisninng på lördagar och måndgar. (2017-01-24)

Toppresultat för  Institute af Lärande i Västerås
Återigen får Institute af Lärande  toppresultat i elevenkät. Denna gång har Västerås stad genomfört en elevenkät hos alla 21 skolor med vuxenutbildnnig i Västerås. 

Så här tycker elverna om Lärarna hos Institute af Lärande

  • 80% av eleverna säger att Lärarna hjälper mig när jag behöver 
  • 74% säger att Lärarna är bra på att undervisa

Masoud Zadeh som är Institutets utbildningschef säger "att det blir bra resultat när alla lärana har en vårdlärarexemen och att elevrna får låna bra kurslitteratur"

"Vi lyckas med att år efter år hålla en jämn och hög kvalitet i alla våra skolenheter. Vi har 4 år i rad fått topp resultat i Stockholm och  nu får vi  det även i Västerås. Det visar att vår metod att hålla igång studieaktiviteten i det lilla skolformatet uppskattas av eleverna. " Säger Peter Sedell som är verksamhetschef 
(2017-01-16)


Kvällsöppet på våra skolor i Västerås Vallby och Saltsjöpir Fisksätra. Många har frågat efter undervisning på kvällstid och vi börjar nu med lektioner varje tisdagkväll. (2016-10-25)

Toppresultat för  Institute af Lärande - 4 år i rad.
Institute af Lärande får återigen toppresultat. Undersökningen omfattar samtliga 44 skolor med vuxenutbildning i Stockholms län. 12,000 komvux-elever i Stockholms län har svart på på hur de upplever sin skola.

Masoud Zadeh som är utbildningschef hos Institute af Lärande sägar "att det är glädjande att 95% av eleverna säger att min lärare förklarar så att jag förstår. Det blir så här bra när vi har duktiga lärare som alla är behöriga vårdlärare"  
Verksamhetschef Peter Sedell säger att bästa resultat i kombination med en svarsfrekevans på 90% gör att vi har tillförlitliga svar.
Vi har valt en arbetsmodell där vi hela tiden följer varje elevs kunskapsutveckling och det framgår av svaren 91% uppger att de har en individuell studieplan och 98% att de har tydliga mål."  Både Masoud och Peter är stolta  över att  100% uppger att de kan rekomendera skolan Läs mer om undersökningen på KSL hemsida ►(
2016-06-23)

Västerås CITY. I oktober öpnar vi ytterligare en skola i Västerås. Då har vi två skolor i Västerås en i Vallby och en i  Centrum. 
(2016-06-16)

Hela arbets- och företagsnämnd  i Nacka besöker vår skola i Fisksätra De är nyfikna på hur vi arbetar med utbildning av undersköterskor och vårt fina samarbete med Strömbergs jobbcoachning. (2016-06-16)


Institute af Lärande och Strömbergs jobbcoachning kommer framöver att erbjuda en gemensam arena för arbete och utbildning. Vi kommer från och med den 15:e februari att flytta ihop i vårt nya hem, Saltsjö Pir, i Fisksätra. Vi fortsätter vara två separata aktörer i Nacka kommun som erbjuder olika lösningar som alla syftar till att skapa vägar mot integration genom utbildning och egenförsörjning för Nackas medborgare. Under vårt tak kommer nu boende i Nacka få möjlighet att ta del av , utbildning till undersköterska, jobbcoachning och på sikt även samhällsorientering. Vi är övertygade om att detta kommer underlätta processerna mot självförsörjning för många samtidigt som vi kan säkerställa att vår kvalitet bibehålls genom att samarbeta med seriösa aktörer.
 Läs mer om Strömbergs jobbcoacing ► 
(2016-02-12)

Nu kan du söka undersköterskeutbilning i Gustavsberg. 
Läs mer ►  
(2016-02-02)

Värmdö kommun har auktoriserat Institute af Lärande att bedriva komvux utbildning. Utbildning till undersköterska (vård och omsorg) kommer att börja 21 mars i Gustavsberg. Läs mer ►  (2015-12-10)


Hallstahammars kommun har skrivit avtal med Institute af Lärande. Avtalet gäller vuxenutbildning inom vård och omsorgsprogrammets kurser och börjar gälla 1 januari 2016. Hallstahammar har ej ett kundvalssystem. Kommunen har avtal med flera skolor och kommunen bestämmer vilken skola som ska genomföra undervisningen. Länk till Hallstahammar (2015-09-01)
Saltsjöpir - Fisksätra


Hitta en bra skola - var bor du? 
 

Institute af Lärande på Twitter